Salih Murat: Shpresoj që një ditë do të flas në gjuhën turke në këtë Kuvend

June 22, 2024

Deputeti nga radhët e Frontit Europian Salih Murat në seancën e sotme në Kuvend tha se me ardhjen e demoracisë në Maqedoninë e veriut është ndaluar përdorimi i gjuhës turke në Kuvend që dikur ka qenë e lejuar.

“Për fjalimin tim të parë në seancën e Kuvendit do të kisha dashur të flisja në gjuhën turke. Shpresoj që puna e Kuvendit të jetë e dobishme për popullin tonë dhe vendin tonë, uroj që, si deputetët e tjerë, edhe ne përfaqësuesit e komunitetit turk të kemi mundësi të flasim në gjuhën amtare në kuvend”, u shpreh Murat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Bexheti: Po krijohet një qeveri pa legjitimitet etnik

Next Story

Tre të zhdukur nga përmbytjet në Zvicër

Latest from Lajme

Go toTop