Bexheti: Po krijohet një qeveri pa legjitimitet etnik

June 22, 2024

Në seancën e sotme në Kuvend, në të cilën filloi debati për zgjedhjen e Qeverisë së re, deputeti i Frontit Evropian, Blerim Bexheti,tha se ka pasur tentime ofenduese për dërgimin e BDI-së në opozitë, si dhe keqpërdorime të shqiptarëve. zëri dhe legjitimiteti etnik.

Ai gjithashtu theksoi se qeveria e re që po krijohet është pa legjitimitet etnik dhe kjo do të dëshmohet si një veprim i gabuar me kohë.

“Dhe në të kaluarën ka pasur tentativa për ta dërguar në opozitë Bashkimin Demokratik për Integrim. Këto përpjekje janë dëshmuar në të kaluarën se janë të gabuara për qëllimet, sepse këto abuzime po bëhen dhe po bëhen, sepse Maqedonia e Veriut dhe Marrëveshja e Ohrit janë korrekte dhe në rrugën e duhur.

Ju mund të mendoni se mund ta dërgoni votën e shqiptarëve në opozitë, por e keni gabim dhe do të gaboni. Nuk keni të drejtë të mos respektoni zërin shqiptar. Mund të mburresh me premtime të tilla, por realiteti këtu është ndryshe. Qytetarët e kanë këtë të drejtë dhe partitë politike me bazë etnike nuk e bëjnë këtë manipulim sepse ju e dërgoni BDI-në në opozitë si kryetar i Frontit Evropian. Po krijohet një qeveri pa legjitimitet etnik”, tha ndër të tjera dje kryetari i komunës së Sarajit.

Debati në Kuvend do të zgjasë deri nesër, më së voni në mesnatë, kur pritet të votohet Qeveria e re.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Zejdi: Shqiptarët asnjëherë nuk kanë pasur përfaqësim më të dobët në Qeveri se sa VLEN

Next Story

Salih Murat: Shpresoj që një ditë do të flas në gjuhën turke në këtë Kuvend

Latest from Lajme

Go toTop