Emrat/ Kështu do të duket kabineti i Hristijan Mickoskit

June 14, 2024

Këtë fundjavë definitivisht do të dihet se si do të jetë qeveria e re e udhëhequr nga kryetari në detyrë Hristijan Mickoski, sepse kandidatët për ministra nga VMRO-DPMNE duhet të konfirmohen në seancat e Ekzekutivit dhe të KQ të së dielës në mbrëmje.

Siç dihet, ndarja e portofoleve ndërmjet partnerëve të ardhshëm të koalicionit qeveritar VMRO-DPMNE, VLEN dhe ZNAM ka kohë që ka përfunduar, ku të parat në kabinetin qeveritar kanë shpallur personelin e tyre partitë politike që janë pjesë e VLEN-it.

Kryeministër: Hristijan Mickoski

Zëvendës kryeministër i parë – Izet Mexhiti
Zëvendës kryeministër për Qeverisje të mirë – Arben Fetai
Zëvendës kryeministër – Aleksandar Nikolovski

Ministër i Punëve të Jashtme dhe Trëgëtisë Ndërkombëtare – Timço Mucunski
Ministër i Financave – Gordana Dimitrievska Koçovska
Ministër i Mbrojtjes – Vlado Misajlovski
Ministër i Transportit dhe Lidhjeve – Aleksandar Nikolovski
Ministër i Punëve të Brendshme – Pançe Toshkovski
Ministër i Arsimit – Vesna Janevska
Ministër i Digjitalizimit – Stefan Andonovski
Ministër i Kulturës dhe Turizmit – Zoran Lutkov
Ministër i Vetëqeverisjes Lokale – Gjoko Velkovski
Ministër i Sportit – Borko Ristovski
Ministër i Komuniteteve – Ljupço Dimovski
Ministër i Energjetikës dhe Minierave – Sanja Bozhinovska
Ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave – Cvetan Tripunovski

ZNAM
Ministër i Drejtësisë – Igor Filkov, zv.
Ministër i Shoqërisë Informatike dhe Administratë – Goran Minçov

VLEN
Ministër i Mjedisit Jetësorë dhe Planifikimit Hapësinor – Izet Mexhiti
Ministër i Shëndetësisë – Arben Taravari
Ministër i Integrimit Europian – Orhan Murtezani/Admirim Haliti
Ministër i Ekonomisë – Besar Durmishi
Ministër i Çështjeve Sociale, Demografisë dhe Rinisë – Fatmir Limani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

BDI përshëndet dhe mirëpret Vendimin ekzekutiv të Presidentit Bajden për Marrëveshjen e Ohrit dhe të Prespës

Next Story

Nikollë Camaj është propozua për nënkryetar të Kuvendit të Malit të Zi

Latest from Ballina

Go toTop