Vendos Gjykata Civile në Shkup, Qani Nesimi mbetet myfti i Tetovës

June 13, 2024

Në nëntor të viti të kaluar, Bashkësia Fetare Islame e Shkupit pati shkarkuar Qani Nesimi nga detyra e Muftiut të Tetovës dhe në vend të tij u emërua Selver Xhemail.

Për këtë, çështja arriti derë në Gjykatën Civile në Shkup pasi shkarkimi i Qani Nesimit u tha se është i padrejtë gjë që Gjykata solli vendimin për këtë.

Gjykata Civile Shkup në seancën e mbajtur më 03.06.2024, solli vendim të përkohshëm që Qani Nesimi të mbetet Mufti i Tetovës ndërkohë që BFI – Shkup dhe Selver Xhemailit që të ndërmarrin aktivitete të mëtutjeshme në dëm të Muftinisë së Tetovës, ndërsa regjistri qendror i RMV – Shkup obligohet të bëjë ndryshimin e të dhënave në regjistrin e Bashkësive Fetare dhe Grupeve Religjioze me çrast rikthehet emri i Muftiut legjitim Qani ef. Nesimi dhe shlyhet emri i UD Muftiut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Kryeparlamentari Gashi priti në takim presidentin Begaj: Rrugën e bashkëpunimit tonë nga dy korsi do ta bëjmë me katër të tilla

Next Story

Xhaferi-Begaj: Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria janë më shumë se vetëm vende fqinje

Latest from Lajme

Go toTop