Formohet Komisioni Parlamentar për Sistemin Politik dhe Komisioni Legjislativo-Juridik

June 4, 2024

Komisioni parlamentar për zgjedhje dhe emërime sot i ka pranuar propozimet për përbërjen e personelit të Komisionit të Sistemit Politik dhe Komisionit Legjislativo-Juridik.

Kryetari i Komisionit për sistem politik është Lupço Prenxhov, ndërsa zëvendësi i tij Jovan Jaulevski, ndërsa kryetari i KLL-së është Aleksandar Veljanovski, dhe zëvendësi i tij Boban Nikollovski.

Anëtarët e Komisionit e kanë pranuar kërkesën e ish presidentit Stevo Pendarovski për pezullimin e të drejtës së pensionit që e ka dorëzuar në Kuvend më 15 maj.

Gjithashtu janë pranuar edhe 29 kërkesa për apanazh të deputetëve të përbërjes parlamentare 2020-2024. Kundër propozimit për apanazh ishte deputeti i Të Majtës, Krmov. Afati për paraqitjen e kërkesave për apanazh ende nuk ka përfunduar.

Kryetari i Komisionit, Gjorgjija Sajkovski njoftoi se ka nënshkruar kërkesë për ndërprerjen e apanazhit të Oliver Spasovskit dhe Vesna Bendevskës për faktin se janë bërë deputetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

SPAK e vendosi nën hetim për 4 vepra penale, largohet nga detyra Ceno Klosi, Drejtori i Përgjithshëm i Tatimeve

Next Story

Italia/ Fuqia e 7 e Botës, aty ku mediat të lënë vertetë pa gjumë

Latest from Lajme

Go toTop