Në tremujorin e parë shtimi natyror është negativ apo 1567 persona, 2488 martesa, 597 shkurorëzime

May 31, 2024

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikës (ESHS) në tremujorin e parë të vitit 2024, numri i lindjeve është 3632 fëmijë në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ku numri është zvogëluar për 0.7 për qind.

Në tremujorin e parë të vitit 2024 numri i personave të vdekur ka qenë 5199, nga të cilët 8 foshnje që shënon ulje prej 0.6 për qind në krahasim me të njëjtin tremujor të vitit 2023.

Shtimi natyror është negativ respektivisht 1567 që do të thotë se numri i lindjeve është më i ulët se numri i vdekjeve.

Numri i martesave në tremujorin e parë nga viti 2024 është rritur për 3.8 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2023 dhe është 2488 martesa. Në këtë tremujor janë marrë 597 raporte për martesa të divorcuara.

Më së shumti martesa janë lidhur në Shkup, 617 nga të cilat 123 në Çair, 85 në Saraj, 80 në Gazi Babë, 50 në Karposh, Kisella Vodë dhe Butel… Në brendinë e vendit më së shumti martesa janë regjistruar në Likovë 123, pastaj Kumanovë 92, Zhelinë 73, Kërçovë 72, Manastir dhe Vrapçisht 68, Veles 66, Gostivar 65, Bogovinë 60. Asnjë martesë nuk është lidhur në Debërc, Novaci dhe Vevçan.

Nga divorcet e regjistruara 87 janë në Shkup, 44 në Veles, 37 në Kumanovë, 19 në Gjevgjeli, 18 në Manastir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Ndryshimi i numrit të ministrive do të jetë propozim ligji i parë në Kuvendin e ri

Next Story

Петровска ја потврди кандидатурата за претседател на СДСМ

Latest from Lajme

Go toTop