Назим Буши ќе раководи со МВР до формирање на новата влада

May 31, 2024

Од денеска со Министерството за внатрешни работи ќе раководи Назим Буши од ДУИ.

Досегашниот министер во техничката влада, Панче Тошковски официјално му ја предаде должноста на министерот за внатрешни работи Назим Буши, кој досега беше заменик министер за внатрешни работи.

По денешното примопредавање на должноста, согласно законски одредби, Назим Буши ќе раководи со Министерството за внатрешни работи до почетокот на функционирање на новиот владин состав, поточно до именувањето на новиот министер за внатрешни работи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Dimitrievski: Në momentin e parë që shohim se fjala jonë nuk respektohet, nuk do të jemi pjesë e Qeverisë

Next Story

Nazim Bushi nga sot merr postin e Ministrit të Punëve të Brendshme

Latest from Вести

Go toTop