LSDM bëhet gati për lider të ri, pretendent Filipçe, Petrovska, Bogoev dhe Despotovski

May 25, 2024

Të hënën LSDM do të përcaktojë datën se kur do të mbahen zgjedhjet brenda partisë, por do të përcaktojë edhe një afat deri në të cilin mund të regjistrohen kandidatët që dëshirojnë të garojnë për kreun e partisë, shkruan zhurnal.mk.

Kandidatët që do të pretendojnë për postin presidencial të LSDM-së, sipas orarit që do të përcaktohet të hënën, do të duhet të regjistrohen dhe të dorëzojnë programe, të cilat janë planet e tyre nëse e udhëheqin partinë.

Votimi për kryetar të LSDM-së do të jetë si herën e kaluar, përkatësisht anëtarësia do të zgjedhë liderin e ri, sipas parimit të regjistrimit aktiv. Ata që janë regjistruar për të votuar, vetëm ata do të kenë mundësinë të votojnë për zgjedhjen e kryesisë së re.

Sipas përllogaritjeve të partisë, deri në fund të qershorit duhet të zgjidhet përbërja e re e LSDM-së.

Siç mëson Zhurnal, në mesin e emrave që qarkullojnë në opinion, për kryetarin e ri të LSDM, janë ish-ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, ministrja aktuale e Mbrojtjes Slavjanka Petrovska, drejtori i doganave Stefan Bogoev, drejtori i TIRZ-së, Jovan Despotovski. ishte edhe kundërshtar i Dimitar Kovaçevskit, në zgjedhjet e kaluara brenda partisë.

Nga të gjitha këto morëm konfirmim se ajo po mendon për kandidim për Slavjnka Petrovska. Ajo tha:

-Po mendoj seriozisht të kandidoj për kryetar të LSDM-së. Dhe nëse bëhem kryetare, koha do të tregojë nëse do të jem edhe lider. Një lider nuk zgjidhet, një lider tregohet në veprim.

Unë jam socialdemokrat si me bindje ashtu edhe nga mënyra se si sillem e veproj dhe kjo do të vazhdojë të jetë baza e veprimeve të mia edhe në të ardhmen. Nëse kandidoj për President, do të ofroj një Manifest për demokracinë sociale në të cilin fokusi është ideologjia, ekipi dhe anëtarësimi.

Ekipi do të jetë i përbërë nga të rinj socialdemokratë, por edhe me përvojë që kanë qenë pjesë e udhëheqjes së LSDM-së në të kaluarën, thotë Petrovska.

Stefan Bogoev u përgjigj se ende nuk ka marrë vendim.

Pas humbjes në zgjedhjet parlamentare, anëtarësia u pajtua se nevojiten zgjidhje kadrore, reforma dhe mosvazhdimësi e politikës aktuale.

Në bordin ekzekutiv të LSDM-së javën e kaluar, lideri Dimitar Kovaçevski zyrtarisht dha dorëheqje nga posti presidencial i partisë. Së bashku me të, dorëheqje nga pozitat e tyre kanë dhënë edhe anëtarët e Bordit Ekzekutiv, kryesia e LSDM-së, nënkryetari dhe nënkryetarët, sekretari gjeneral dhe organizativ dhe sekretari për bashkëpunim ndërkombëtar.

Partia u bëri thirrje edhe anëtarëve të Bordit Qendror që të ndjekin shembullin si akt moral i përgjegjësisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

СДСМ се подготвува за нов лидер

Next Story

Fituese e Big Brother Albania VIP 3, aktorja Egla Ceno flet me dedikim pas triumfit

Latest from Ballina

Go toTop