Лимани за ТВ 24: Докторите мора да бидат дел од политиката ако сакаме добри здравствени политики

May 23, 2024

Доктор Валбон Лимани во емисијата 24 анализа рече дека приказната за учеството на лекарите во политиката се гледа од две призми. Лекарите најдобро знаат што му треба на нашето здравство и подобрите услови се имплицираат од здравствените политики кои креира државата во однос на министерството за здравство.

– Логично е докторите дабидат вклучени во креирањето на таквите политики со цел да им пружат подобри здравствени услуги на граѓаните. Граѓаните имаат доверба во докторите и политичките партии не ги искористуваат за изборите. Граѓаните попрво би гласале за докторите кои ги сметаат дека се добри во својата професија и можат успешно да се справат во улогата на пратеник или министер. Докторите мора да бидат дел од политиката ако сакаме добри здравствени политики. – вели Лимани.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Gashi: Garantojmë se çdo ministër, drejtor do të jetë në funksion të qytetarëve

Next Story

Piskama e VLEN-it për Qeveri, si piskama e qenëve të rrugës kur gjejnë një kafshatë buke të mykur

Latest from Вести

Go toTop