Diplomati amerikan Riker: Blinken ishte i kënaqur me kryesimin e Osmanit me OSBE-në

Në podkastin e radhës Kryediplomati Bujar Osmani, njëherazi edhe kandidat shqiptar për president të shtetit, mysafir ka pasur ish Ndihmës sekretarin amerikan te Shtetit, Filip Riker.

Temë diskutimi ishte edhe arritja e madhe diplomatike e vendit, ku Bujar Osmani si kyresues i OSBE-së, arriti ta udhëheq dhe ta shpëtoj ekzistencën e organizatës në momentumin më kritik të saj.

Në pyetjen e Osmanit se a e priste Riker rezultatin që kishim këtu në Shkup me Këshillin Ministror, Riker me përgjigje:

“Fillimisht, mendoj se kryesimi i Zyrës së Maqedonisë së Veriut ishte shumë i suksesshëm dhe shumë nga kjo, falë jush dhe lidershipit tuaj në atë rol, e di se ishte rraskapitës dhe, u desh shumë, deri në këshillin e ministrave. Dhe, e di se Sekretari Blinken ishte shumë i kënaqur që mund të vinte. Ai bëri një përpjekje të madhe për ta bërë këtë në një kohë sfiduese, por ai ishte i përkushtuar të ishte këtu”.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=X6eVXZzFnLE