Nuk do ta konsumoni më këtë pije pasi të shihni këtë video

Red Bull është një nga pijet energjike më të shitura në botë. Shitet si një mënyrë për të përmirësuar energjinë dhe për të rritur performancën mendore dhe fizike. Megjithatë, ka shqetësime për sigurinë e tij dhe efektet anësore të mundshme.

Ky artikull shqyrton efektet anësore të mundshme të Red Bull, duke përfshirë nëse pirja e tepërt e tij mund të jetë kërcënuese për jetën. Çfarë është Red Bull? E shitur për herë të parë në 1987 në Austri, Red Bull është një pije e gazuar që përmban kafeinë, si dhe përbërës të tjerë që rritin energjinë, duke përfshirë disa vitamina B dhe taurinë.

Ndërsa përbërja e saktë ndryshon sipas vendit, përbërësit shtesë në Red Bull përfshijnë sheqer, ujë të gazuar, sodë buke, acid citrik, karbonat magnezi, glukuronolactone dhe ngjyra dhe shije artificiale.

Por çfarë rrezikoni ju në organizmin tuaj nëse jeni konsumues të rregullt të RedBull ose pijeve tjera energjike me përmbajtje të tillë? Shikoni videon për më shumë.