Kurti sërish i quan të përkohshme e të padrejta masat e BE-së ndaj Kosovës

July 3, 2023

Kryeministri Albin Kurti sërish i ka quajtur të përkohshme masat e paralajmëruar nga Bashkimi Evropian ndaj Kosovës.

Ai u shpreh se këto masa janë të padrejta.

Nga Podujeva, ai ka thënë se disa masa edhe kanë filluar që të zbatohet duke përmendur anulimin e vizitave.

Me këtë rast ai ka sqaruar se janë identifikuar 45 persona që bëjnë pjesë në dy organizatat e shpallura terroriste nga Qeveria javën e kaluar, “Mbrojtja Civile” dhe “Brigada e Veriut”.

Sipas tij, ata kanë marrë pjesën në sulmet ndaj KFOR-it, Policisë e gazetarëve. Kuri u tha gazetarëve se ka kontakt të vazhdueshëm me BE-në sa i përket edhe kësaj çështje dhe është i interesuar për deskalim.

“Janë paralajmëruar masa të cilat disa edhe javën zbatuar disa prej tyre. Bëhet fjalë edhe për anulim të vizitave, masat janë të padrejta për bindjen time ajo çfarë ne duhet të bëjmë është ajo që t’i kalojmë ato kredi e grande në vlere prej 149 milionë euro, që nuk kalojën pa 2/3 në Kuvend. Ne kemi ngujim aktual që mund ta kalojmë bashkë”.

“Deri më sot janë identifikuar 45 persona që kanë marrë pjesë në sulem dhune ndaj ushtarëve të KFOR-it policisë e gazetarëve, por edhe që kanë përdorur armë, ju e patë çfarë armatimi u konfiskua me 23 qershor. Qytetarë serb janë më të frikësuarit prej këtyre kriminalëve, që na dërgojnë informacion çdo herë kur vepron ligji. Kemi pa numër fakte e dëshmi se bëhet fjalë për organizata terroriste, nëse nuk do t’i shpallini do të bënim shkelje dhe dëm”.

“Me BE jam në kontakt ë përditshëm dje kam biseduar me Borrellin edhe me ndërmjetësin Lajçak jam interesuar edhe për deskalim edhe për normalizim që nënkupton sundim të ligjit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Batatina nuk ndalet, arrin marrëveshje me sulmuesin e njohur kosovar

Next Story

Bislimoski: Do të kemi çmimin më të lirë të rrymës në Evropë

Latest from Lajme

Go toTop