Rizaov: Gjithçka është e zgjidhur nëse Qeveria dhe opozita kanë marrëveshje edhe për ndryshime kushtetuese edhe për zgjedhje

July 1, 2023

Gazetari Eroll Rizaov në forumin “Ndryshimet Kushtetuese – Lindje apo Perëndim” të organizuar nga Civili tha se nëse ndryshimet kushtetuese nuk ndodhin tani dhe presim ndryshimin e qeverisë, do të humbet një hap shumë domethënës në rrugën e anëtarësimit, përcjell PRESSonline.al

“Evropa dhe SHBA-ja do të fokusohen kryesisht në anëtarësimin e Ukrainës dhe Moldavisë në BE, për të cilën do të duhen dhjetë vjet”, tha Rizaov. Sipas tij, duhet ndryshuar narrativa e njohjes së opinionit me problemet.

“Nuk duhet të hyjmë se sa të rëndësishme janë ndryshimet kushtetuese tani, por duhet të themi se cilat janë përfitimet nga BE-ja dhe çfarë do të humbasim apo fitojmë nga BE-ja. Përfitimet nuk janë vetëm përfitime vetëm si ide për BE-në si një bankomat i madh, por shumë më tepër se kaq – pranimi i vlerave evropiane është një proces i gjatë, duhet të dini se cilat janë reformat dhe çfarë do të marrim prej kësaj në arsim, bujqësi e jo vetëm. Shumë gjëra duhet të shkruhen konkretisht për atë se çfarë fitojmë dhe çfarë humbasim, beson Rizaov, përcjell PRESSonline.al

Gazetari shtoi se gjëja më e rëndësishme për plotësimin e kërkesave edhe të Qeverisë edhe opozitës në këtë moment është që të ketë ndryshime kushtetuese dhe zgjedhje.

“Nëse bien dakord dhe arrijnë një konsensus për ndryshimet kushtetuese dhe zgjedhje, atëherë mendoj se gjithçka është zgjidhur. Por edhe një gjë, duhet një konsensus për negociatat, që është ndoshta më e rëndësishme se çdo gjë tjetër bashkë me ndryshimet kushtetuese. Negociatat janë të gjata dhe me gjasë edhe LSDM-ja edhe VMRO-DPMNE-ja do të jenë në pushtet ose të rëndësishëm në opozitë. Duhet të arrihet një konsensus për çështjet evropiane që do të jenë të vështira dhe të dhimbshme, në bujqësi, arsim, luftën kundër korrupsionit dhe krimit…”, tha Rizaov.

Ai shprehet optimist se do të ketë zgjidhje dhe tha se do të ishte tragjike të lëshohet edhe ky tren.(PRESSonline.al)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Gruaja në Fushë Kosovë tentoi ta hedhë nga ballkoni djalin e saj 6-vjeçar

Next Story

Zyrtare: Pablo Mari largohet nga Arsenali, transferohet te Monza

Latest from Ballina

Go toTop