Pendarovski: Në Kishën Ortodokse Maqedonase ka persona që bashkëpunojnë me shërbimet ruse

Askush nuk mund të kontestojë të drejtën e kishës për të protestuar, të gjithë kanë të drejtën kushtetuese për ta bërë këtë, por sipas informacioneve që vijnë për këto tema, më duket e çuditshme që kisha po bën thirrje për herë të parë për protestë për këtë rast. Mendoj se kishim dilema shumë më të vështira për t’u përballur, kisha dhe shteti u përballën me njëri-tjetrin, tha për “TV 24″ presidenti Stevo Pendarovski me rastin e protestës së KOM-OA.

Sipas Pendarovskit, protesta është e pakuptimtë sepse, siç tha ai, Qeveria i ka tërhequr nga procedura dy ligjet kundër të cilave po protestohet, për barazinë gjinore dhe për të dhënat e lindjes, dhe ka kërkuar një debat më të gjerë shoqëror.

I pyetur nëse ndikimi rus kishte gisht në protestën e KOM-it, Pendarovski theksoi se ekziston, por nuk do të ishte e drejtë t’u hiqet legjitimiteti atyre që protestuan.

“Ndikimi rus ishte i pranishëm në sulmin e 27 prillit në Kuvend, por nuk mund të themi se nuk ka pasur pakënaqësi legjitime të qytetarëve. Dhe tani nëse keni një telefonatë nga instanca më e lartë, Sinodi i KOM-it, nuk mund të themi se ndonjë shërbim rus e ka detyruar gjyshin Stefan të nënshkruajë një deklaratë të tillë. Ka një shqetësim legjitim me Sinodin, nuk po flas nëse kanë të drejtë apo jo”, tha Pendarovski.

Pendarovski theksoi se ka elementë rusë të përfshirë në udhëheqjen më të lartë të Sinodit./Telegrafi/

The post Pendarovski: Në Kishën Ortodokse Maqedonase ka persona që bashkëpunojnë me shërbimet ruse appeared first on Press Online.