Ivanov: Thelbi është zhvendosur, në vend të bullgarëve në Kushtetutë të flasim për hapjen e kapitujve

Procesi ynë i integrimit evropian është i ndaluar dhe në një farë mënyre i ngrirë për shkak të kokëfortësisë së VMRO-DPMNE-së, tha gazetari Zoran Ivanov në forumin “Ndryshimet kushtetuese – Lindje apo Perëndim” organizuar nga Civil, informon PRESSonline.al

“Në çfarë e mbështet këmbënguljen e saj VMRO-DPMNE? Është për shkak të sondazheve të opinionit publik dhe ku unë supozoj se rezultatet janë autentike se shumica e njerëzve janë kundër ndryshimeve kushtetuese për shkak të të ashtuquajturit Diktati bullgar, megjithëse nuk jam i sigurt se ata vetë dinë të shpjegojnë se çfarë është diktati bullgar”, tha Ivanov.
Ai shtoi se ne nuk kemi drejtim tjetër dhe opozita arriti të hedhë mjegull mbi të gjithë procesin.

“Gjithçka e bazuan në dy pyetje kryesore – “na jepni pushtetin, do ta zgjidhim këtë, por ne nuk tregojmë se si” dhe “pse Maqedonia tani është kaq kundër hapjes së kapitujve dhe hyrjes së bullgarëve në Kushtetutë”. Së pari, mediat dhe veçanërisht televizioni kombëtar kanë një kontribut në këtë. Ne nuk arritëm të shpjegonim kornizën dhe mediat udhëhiqen nga teza e partisë për “jo bullgarët në Kushtetutë”, kur në fakt thelbi është “hapja e kapitullit të parë në nëntor”. Këtu është zhvendosur thelbi. Po flasim për bullgarët në Kushtetutë, e jo për negociatat, thotë Ivanov.(PRESSonline.al)