A mund ta tejkalojë Ukraina Maqedoninë në rrugën evropiane? Kovaçevski: Ne jemi liderë

June 29, 2023

Nëse ka ndonjë shtet që tashmë ka harmonizuar politikën e brendshme dhe të jashtme me Bashkimin Evropian, ajo është Maqedonia e Veriut. Kësisoj kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski hodhi poshtë mundësinë që shteti të heq dorë nga rruga evropiane nëse merret një vendim për nisjen e negociatave me Ukrainën, vetëm për shkaqe politike.

Kovaçevski numëroi shkaqet dhe tha se Maqedonia është lider i integrimit në BE.

“Nëse duhet të veçohen liderë sa i përket integrimit në Bashkimin Evropian, atëherë Maqedonia e Veriut sigurt është në piedestalin e asaj liste”, tha Kovaçevski.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Tahiri ka një thirrje për Kurtin: Kosovës po i vijnë ndëshkim pas ndëshkimi

Next Story

8 Ursae Minoris b, shkencëtarët zbulojnë misterin e planetit që i shpëtoi vdekjes

Latest from Ballina

Go toTop