Grubi: Rruga drejt BE-së nuk ka altenativë tjetër përveç miratimit të ndryshimeve kushtetuese

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë dhe Ministri i Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndërmjet Bashkësive, Artan Grubi, sonte në emisionin Dnevnik në TV Sitel, foli për temat aktuale, duke përfshirë nevojën e ndryshimeve kushtetuese për të vazhduar rrugën e vendit drejt BE.

“A ka alternativë tjetër për të vazhduar rrugën evropiane dhe a ka ndonjë alternativë tjetër për qytetarët tanë, për shoqërinë tonë, për vendin tonë, a ka alternativë tjetër?

“Jo! Sapo Mickoski thotë se nuk do të pranojmë ndryshime kushtetuese nën diktimin bullgar, diktimin e kujt do ta pranojë? Sipas diktatit evropian, amerikan ose sipas diktatit të Vmro-së ose diktatit të LSDM-së. Zgjidhja është të inkurajojmë opozitën dhe një herë në ekzistencën e saj të gjatë të vendit tonë që të votojë një projekt shtetëror në interes të qytetarëve dhe ky është përcaktimi ynë strategjik për anëtarësim në Bashkimin Evropian“, theksoi zëvendëskryeministri Grubi, përcjell PRESSonline.al